Selecteer een pagina
Waitrose-eigenaren John Lewis zijn van plan om 100% personeelseigendom te stoppen
Dit artikel meldt dat John Lewis overweegt zijn 100% model voor werknemerseigendom te beƫindigen als onderdeel van zijn strategische herziening. De retailer onderzoekt naar verluidt verschillende opties om kapitaal aan te trekken, waaronder het verkopen van een belang in het bedrijf aan een externe investeerder of het omzetten naar een plc-structuur. Het employee ownership model, waarbij medewerkers bekend staan als partners en een deel van de winst ontvangen, is een belangrijk onderdeel geweest van de identiteit en waarden van het bedrijf. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren echter te maken gehad met aanzienlijke financiƫle uitdagingen en de herziening is bedoeld om deze problemen aan te pakken en het toekomstige succes van het bedrijf te waarborgen.