Selecteer een pagina
Michiel de Ruyter en The Raid on Medway
Deze artikel vertelt over de gebeurtenissen van de Raid on the Medway, die plaatsvond in 1667 tijdens de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog. De Nederlandse vloot, onder bevel van admiraal Michiel de Ruyter, voer de Rivier de Medway op en viel de Engelse vloot aan, die bij Chatham voor anker lag. De Nederlanders waren in staat om verschillende Engelse schepen, waaronder het vlaggenschip HMS Royal Charles, te veroveren en anderen te verbranden. De inval had een aanzienlijke impact op het Engelse moreel en benadrukte de noodzaak van verbeteringen in de marineverdediging van het land. Het artikel beschrijft ook de nasleep van de inval, inclusief het proces tegen de Engelse commandant, Sir Edward Spragge, en de daaropvolgende bouw van defensieve vestingwerken langs de rivier de Medway.