Fresh marketing beyond tomorrow 

Colruyt renoveert 234 winkels tot lage-energiewinkels

Geplaatst in Retail, Duurzaam op donderdag 15 juni 2017

12-06-2017 | De Belgische Colruyt Group gaat over een periode van twaalf jaar 234 winkels renoveren tot lage-energiewinkels. Doel is de realisatie van winkels zonder fossiele brandstoffen en de introductie van innovatieve duurzame technieken.

In 2007 besloot Colruyt Group om alleen nog lage-energiewinkels te bouwen. Om de impact op het milieu verder te verkleinen, gaat de groep nu ook zijn oudere winkels energiebesparend renoveren. Van de in totaal 516 winkelpanden, worden 234 winkels onder handen genomen, voornamelijk Colruyt- en Okay-winkels.

Duurzame supermarkt
“Energiebesparend renoveren houdt in dat we elke winkel, ouder dan 10 jaar, waarvan we eigenaar zijn bij-isoleren, luchtdichter afwerken en de technieken herzien waar nodig", zegt Koen Baetens, directeur van de technische dienst van Colruyt Group, in het persbericht. Voorbeelden van technieken zijn onder meer waterpompen, koelinstallaties op propeen- of propaangas en warmteterugwinning uit de koeling.

De supermarktketen investeert circa € 75 mln in het renovatieproject, meldt het bedrijf in een persbericht. “Dankzij deze investering zal de CO2-uitstoot van heel de groep met maar liefst 4 procent zakken. Dat komt overeen met wat 1.975 gezinswoningen jaarlijks voor hun verwarming uitstoten", aldus Baetens.

Bekijk in hier een video meer over het renovatieproject.

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl